Чудовищен тест: Сблъскаха пикап Navara първо и последно поколение ВИДЕО

  • 26.02.2020 8:50 /
  • 14454 /
  • 0
Чудовищен тест: Сблъскаха пикап Navara първо и последно поколение ВИДЕО

Nissan NP300 през ноември 2018 година получи от Global NCAP нула звезди след резултатите на краш тестовете. 

Автомобилите обаче продължават да се произвеждат в завода в Рослин и да се продават в Южна Африка. 

По своята същност, този модел е пикапът Navara първо поколение, който бе разработен през 1997 година. 

За да подчертае още един път колко опасен е този автомобил в сравнение със сегашните пикапки, Автомобилната асоциация на Южна Африка проведе изпитание на автомобила, блъскайки го с пикап Navara последно поколение със скорост от 56 километра в час. 

Експериментът нагледно демонстрира колко опасни може да са старите разработки, появили се през миналия век и живеещи и до днес. 

Анализът, направен след удара, е показал, че човекът зад волана на пикапа, продаван в Южна Африка, ""вероятно би получил смъртоносни травми", докато шофьорът в Navara-та, произвеждана в Барселона, "вероятно не би пострадал".  

Ако експериментът по някакъв начин повлияе на производителя на южноафриканския пикап, то предприятието трябва да проведе значителна модернизация на модела или да започне да произвежда по-скъп, но по-малко опасен пикап Navara.

 

Всъщност, на базата на новия Nissan Navara също се произвеждат пикапите Renault Alaskan, Mercedes-Benz X-класса ( той в бъдеще няма да бъде произвеждан) и Dongfeng Ruiqi 6, произвеждан в Китай.

Автомобилната асоциация на Южна Африка преднамерено е взела "нов" NP300 и го е сблъскала с поддържан Navara, за да покаже, че новият автомобил не винаги е по-безопасен от поддържания. 

 

 

КОМЕНТИРАЙ