Бюджетният кросоувър Renault Kiger: Дързък дизайн и цена $ 7000 СНИМКИ

  • 19.11.2020 9:50 /
  • 3488 /
  • 0
Бюджетният кросоувър Renault Kiger: Дързък дизайн и цена $ 7000 СНИМКИ

На пазара има много кросоувъри, от премиум до бюджетни. Последните, уви, не са толкова много, но напоследък производителите обръщат специално внимание на този сегмент. Сред тях е и Renault, който представи компактния кросоувър Kiger. 

Автомобилът дебютира като концепт, който е максимално близък до серийната версия. Въпреки факта, че дължината на Kiger достига по-малко от 4 метра, той изглежда като пълноценен кросоувър.

Пътният просвет е 210 мм, а кросоувърът се движи на 19-инчови джанти с уникален дизайн. Дизайнът на новото Renault Kiger е много дързък и модерен. Обусловено е от това, че автомобилът е насочен към младата публика.

Тънките светодиодни фарове се простират по почти цялата ширина на предната част и са визуално интегрирани с решетката на радиатора, в центъра на която е логото на Renault с допълнително осветление.

Също така бюджетният кросоувър е получил много интересен по форма капак, мощни защитни облицовки, релси на покрива, раздвоен спойлер на петата врата, С-образни светлини в стил Renault Captur 2020.

Ето какво се случи с нов Renault Duster след 90 000 км ВИДЕО

Концептът е боядисан в уникалния цвят Aurora Borealis, който е в състояние да променя цвета си в зависимост от ъгъла на гледане.  Производителят не е показал интериора. Няма информация и за двигателя.

Ако се основаваме на това, че като база за кросоувъра Renault Kiger 2021 е използвана модулната платформа CMF-A +, която е в основата на новия Nissan Magnet, то тогава и агрегатът на модела ще е аналогичен.

Renault показа бъдещото на електромобилите ВИДЕО

Става въпрос за 1.0-литров двигател с мощност 72 к.с., който работи с петстепенна ръчна скоростна кутия. Очаква се и неговата турбо версия със 100 конски сили.

Renault Kiger първоначално ще навлезе на индийския пазар и впоследствие ще се предлага в други страни. Автомобилът ще се появи през 2021 г. на прогнозна цена от $ 7000 за базовата модификация. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

КОМЕНТИРАЙ