Бясна скорост: Porsche се опита да счупи рекорда за най-бърз превоз на коледна елха ВИДЕО

  • 15.12.2021 9:36 /
  • 2512 /
  • 0
Бясна скорост: Porsche се опита да счупи рекорда за най-бърз превоз на коледна елха ВИДЕО

Американското ателие Hennessey Performance продължава собствената си традиция: всяка година в навечерието на Коледа занимаващите се с тунинг на коли хора се стараят да поставят рекорд за най-бърз превоз на елха на покрива на автомобил. 

Този път изборът им на кола се падна върху сребристо Porsche 911 в мощната модификация Turbo S, който бе допълнително доработен, преди на покрива му да бъде поставена коледна елха. Зад волана на суперколата седна бившият състезател Спенсър Гесвайн. 

За опита бе избран полигонът на компанията Pennzoil в щата Тексас.

Преди опита Поршето, собственост на собственика на ателието за тунинг Джон Хенеси, бе доработено, като неговият битурбо опозитен 3.8-литров двигател бе форсиран от 650 до поне 750 конски сили. 

В резултат Гесвайн успя да ускори спортното купе до 282 километра в час. В ателието определиха опита с Porsche като добър, но той не успя да победи шампиона в тази надпревара. Най-бързата кола-превозвач на елха си остава Jeep Grand Cherokee Trackhawk: всъдеходът с мощност от 1000 конски сили постави рекорда през 2019 година, достигайки максимална скорост от 291 километра в час. 

Hennessey Performance направи още един опит, но без елха на покрива в Поршето. Оказа се, че малкото на външен вид дърво е пречило доста на купето, без него спортната кола е успяла да ускори до 332 километра в час. 

КОМЕНТИРАЙ