Британците пуснаха брутален офроуд суперавтомобил СНИМКИ

  • 20.03.2022 10:50 /
  • 7866 /
  • 0
Британците пуснаха брутален офроуд суперавтомобил СНИМКИ

Британската компания Prodrive представи необичаен автомобил - "суперкола всъдеход", наречена Hunter (да, съвпада с името на класическия УАЗ).

Новият автомобил е базиран на професионалния рали автомобил BRX Hunter T1+, който дебютира през 2020 г. и с който пилотът на екипа на Prodrive Себастиан Льоб завърши на второ място в Дакар 2022 в категорията T1 (спортни прототипи).

Адаптиран за обществени пътища Hunter външно практически не се отличава от своя "донор". Автомобилът има стоманен тръбен монокок, а всички външни панели на каросерията са изработени от композитни материали.

Автомобилът е със средно разположен двигател, което означава, че агрегатът е разположен в рамките на междуосието. Фаровете са модулни светодиодни, а задните блокови светлини също са светодиодни, от Jaguar.

Всъдеходът се задвижва от 3,5-литров V6 бензинов двигател, произведен от Ford, като специалистите на Prodrive са го оборудвали с двоен турбокомпресор.

Офроуд битка: Lada Niva срещу Renault Duster и Suzuki Jimny ВИДЕО

Максималната мощност достига 600 к.с. и 700 Nm въртящ момент. Трябва да се отбележи, че първоначалният рали-байк има 400 к.с. Двигателят на Hunter е комбиниран с 6-степенна скоростна кутия и постоянно задвижване на всички колела с три диференциала. 

Шасито е с двойно окачване с ход от 400 мм. Prodrive Hunter ускорява от място до 100 км/ч за по-малко от 4 секунди и развива максимална скорост от 300 км/ч. Обемът на резервоара за гориво е 480 литра.

Офроудъри смаяха мрежата с лудите си трикове с Toyota Hilux ВИДЕО

Салонът може да побере двама души, а достъпът до него се осъществява през две големи врати. Суперавтомобилът е оборудван с джанти с външен диаметър 35 инча.

Конструкцията на автомобила ви позволява безопасно да се возите с висока скорост по черни пътища, заснежени и кални пътища. Всички агрегати са защитени отдолу с щитове, изработени от дебели метални листове. 

Prodrive ще произведе 25 екземпляра Hunter, като всички те ще се сглобяват в собствените съоръжения на компанията в Банбъри, Англия. Първият автомобил е закупен от бахрейнския принц Салман бин Хамад Ал Халифа.

Цената на един Prodrive Hunter е 1,63 милиона долара.  /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ