BMW създаде уникален безпилотен мотоциклет (СНИМКИ/ВИДЕО)

  • 15.09.2018 9:20 /
  • 5450 /
  • 0
BMW създаде уникален безпилотен мотоциклет (СНИМКИ/ВИДЕО)

BMW мотоциклетът e с безпилотна система за управление, напълно автономен e и не се нуждае от водач,който да го управлява. Машината сама започва движението и сама спира.

Първият безпилотен мотоциклет на BMW е създаден на основата на модела R1200GS с тегло 225 кг.

Подразделението на BMW Motorrad, което създаде уникалния мотоциклет, публикува видео, в което демонстрира не само способността му да управлява самостоятелно, но също така разказва за особеностите му и как е протичал процесът на създаването му.

Разработчиците са убедени, че оборудвани с такива системи, в бъдеще мотоциклетите ще станат много по-безопасни не само за начинаещи, но и за опитни състезатели.

BMW обаче няма намерение да произвежда и продава показания във видеото безпилотен BMW R1200GS. Компанията възнамерява да използва само някои аспекти на технологията, която ще се превърне в система за подпомагане на мотоциклетистите, но по никакъв начин няма да го замени. Той е създаден като експеримент.

Новите технологии използвани в безпилотния мотоциклет ще бъдат интегрирани в мотоциклетите, пускани на пазара от фирмата, като ще контролират стабилността на машините на две колела. Електронните системи ще помогнат за изграждането на най-безопасната траектория на заобикаляне на препятствия и ще се увеличи стабилността на мотоциклетите в екстремни ситуации. /auto.blitz.bg

 

КОМЕНТИРАЙ