BMW сложи край на производството на цяла серия

  • 10.01.2020 10:50 /
  • 8089 /
  • 0
BMW сложи край на производството на цяла серия

Германският автомобилен гигант BMW взе решение да прекрати производството на цяла серия от своите автомобили. Причината – все повече клиенти се насочват към SUV автомобилите.

Промяната обаче няма да засегне финансово концерна, а дори напротив – ще доведе до намаляване на разходите с цели 12 милиона долара.

Aвтомобилните екстри, които могат да доведат до негативни последствия

Става дума за хечбека 3-а серия, за когото още през 2018 година се заговори за спирането му. Тогава Клаус Фроелих, шефът на отдела по разработка на BMW, каза пред репортери, че клиентите, за които той е създаден, сега предпочитат SUV автомобили.

Британското издание на Autocar съобщи, че производството официално е прекратено. Наследник на Gran Turismo няма да има, а ще останат само седанът и комбито в семейството на 3-та серия.

Фантастичен зимен дрифт на спийдстър Ferrari за $2 милиона ВИДЕО

BMW вярва, че това не само няма да се отрази финансово зле на компанията, но и ще спести пари. Компанията планира да намали разходите с най-малко 12 милиарда евро.

Петвратата GT, с размерите на седан и комби, се появи през 2013 г. Сега производителят вярва, че купувачите ще изберат BMW X1 или X3, вместо леките автомобили, тъй кросоувърът нито по отношение на на управлението, нито по отношение на икономичността на горивото.

КОМЕНТИРАЙ