BMW представи обновения флагмански кросоувър X7 СНИМКИ

  • 17.04.2022 9:50 /
  • 9716 /
  • 0
BMW представи обновения флагмански кросоувър X7 СНИМКИ

BMW представи официално новия обновен флагмански кросоувър X7. Най-големият автомобил на баварската марка е получил значителни промени в екстериора и интериора, както и модернизирано оборудване.

Обновеният X7 се отличава от своя предшественик със сложната си двустепенна предна оптика. В горната част са разположени тесни разклонени светодиодни блокове, които изпълняват функциите на дневни светлини и мигачи. 

Кросоувърът получава и нови задни фарове, преработени брони и колела с нов дизайн.

Що се отнася до интериора, налице е новият цифров преден панел BMW Live Cockpit Plus, който съчетава 12,3-инчово виртуално приборно табло с 14,9-инчов мултимедиен сензорен екран.

Друга съществена промяна е отказа от традиционния селектор на трансмисията, който е заменен с малък електронен превключвател, разположен до въртящата се шайба на iDrive.

Украинци превърнаха спортен автомобил BMW в бойна машина ВИДЕО

Всички двигатели на BMW X7 вече са оборудвани с умерено хибридна система с 48-волтов стартер-генератор, която осигурява допълнителни 12 к.с. и 200 Nm въртящ момент при силно ускорение.

Както и преди, базовият двигател е 3,0-литров турбодизел с максимална мощност 352 к.с. и 720 Nm. В същото време бензиновата версия X7 xDrive40i получава значително преработен редови шестцилиндров турбо двигател, чиято мощност е нараснала до 380 к.с. и 520 Nm, което е с 41 к.с. и 70 Nm повече от тази на предшественика му.

На върха на гамата остава същият 4,4-литров бензинов туин турбо V8 агрегат, развиващ 530 к.с. и 750 Nm (индексът на версията е променен от M50i на M60i). Двигателят позволява на големия кросоувър да ускори до "стотица" за 4,7 секунди.

Вижте Арнолд Шварценегер в новата реклама на BMW ВИДЕО

Производството на обновеното BMW X7 ще се осъществява в американския завод на баварската марка в Спартанбърг (Южна Каролина). Очаква се продажбите в световен мащаб да започнат през есента на 2022 г. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!



 

КОМЕНТИРАЙ