BMW представи най-мощната и бърза „петица“ в историята ВИДЕО

  • 28.01.2021 8:50 /
  • 4593 /
  • 0
BMW представи най-мощната и бърза „петица“ в историята ВИДЕО

BMW представи специална версия на спортния седан M5 - тя е обозначена с кода CS. Това е най-мощният и бърз сериен модел с четири врати в историята на марката.

В сравнение с M5 Competition, 4,4-литровият V8 S63 ​​двигател на BMW M5 CS е с добавени 10 к.с., така че сега има мощност от 635 к.с. Автомобилът отново е 8-степенна автоматична скоростна кутия и задвижването на четирите колела с възможност за деактивиране на предния мост.

Въпреки това, дори и с тези незначителни подобрения, времето за ускорение до 100 км/ч е спаднало от 3,3 секунди на 3 секунди. Максималната скорост все още е ограничена до 305 км / ч.

За да се намали теглото, щедро е използван карбон: от него е изработен покривът (влиза в стандартното оборудване за всички M5), капакът с вентилационни отвори, предният сплитер, корпусът на огледалата, задният дифузьор и спойлера.

Първи шпионски СНИМКИ на очаквания нов BMW X7

Освен това производителят е премахнал част от звукоизолацията, за да намали допълнително теглото. Благодарение на всичко това е било възможно да се намалят 70 кг в сравнение с M5 Competition.

Шасито също е преработено. Инженерите са инсталирали по-твърди пружини, амортисьорите са пренастроени и просветът е намален с 5 мм. Използвани са гуми Pirelli P Zero Corsa с размери 275/35 R20 отпред и 285/35 R20 отзад.

Бясна драг битка между Audi, BMW и Alfa Romeo ВИДЕО

Автомобилът предлага салон с четири места, а самите кожени седалки с карбонови облегалки са отопляеми и регулируеми. Интериорната облицовка предлага уникален външен вид с карта на легендарната писта Нюрбургринг върху облегалките за глава и CS маркировки в различни ъгли.

Визуалните акценти включват фирмения цвят Brands Hatch Grey, жълти L-образни ходови светлини и предна решетка с бронзов оттенък.

Излизането на пазара на новото BMW M5 CS ще се състои през пролетта на 2021 година. Производителят е обявил цена за Германия, където цената на спортния супер седан ще започне от 180 400 евро. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ