Безумци ускориха трактор до 167 километра в час (ВИДЕО)

  • 25.06.2019 8:00 /
  • 1405 /
  • 0
Безумци ускориха трактор до 167 километра в час (ВИДЕО)

Производителите на селскостопанска техника JCB поставиха нов рекорд за скорост сред тракторите, ускорявайки модернизиран Fastrac JC Bamford Excavators до 167 километра в час.

През март 2018 година в Книгата на рекордите на Гинес се появи нов запис - най-бързият трактор с 5.6-литров двигател ускори до 87.271 мили в час, но сега този рекорд е счупен. 

Автомобилният механик и състезател Гай Мартин ускори модифициран трактор Fastrac JC Bamford Excavators до 103,6 мили в час (167 км/ч). Рекордът бе поставен на летището Елвингтън до Йорк във Великобритания. Сега на англичаните ще им е доста по-весело да орат, а допълнителното свободно време може да прекарват не на горещото поле, а в любимата си прохладна кръчма. 

 

Новият рекордьор е снабден със 7.2-литров 6-цилиндров двигател DieselMax, чиято мощност достига 1000 конски сили. Екипът от инженери на Williams Advanced Engineering е олекотил трактора и е доработил аеродинамиката на това квадратно селскостопанско оръдие на труда.

 На напълно безполезния, но забавен рекорд, е посветен цял документален филм, чиято премиера тепърва предстои. "Беше отличен ден с JCB в Елвингтън, грамотна работа с грамотни инженери. Тракторът се чувстваше уверено на пистата", разказа Гай Мартин. 

При поставянето на новия рекорд за скорост на трактор пострадали няма, освен това тракторът, както се предполага, повече няма да се излъже да работи на полето. 

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ