Без мигачи и с телефон в ръка: Пороците на италианските шофьори

  • 07.12.2022 9:24 /
  • 603 /
  • 1
Без мигачи и с телефон в ръка: Пороците на италианските шофьори

Италианските шофьори са недисциплинирани и излагат безопасността на другите на риск. В случай на катастрофа, почти винаги обвиняват другите, но не и себе си. Това са заключенията от проучване, изготвено по поръчка от ANAS, италианската държавна компания за строителство и подръжа на пътищата.

Много често и правилата за движение по пътищата не се спазват от шофьорите. Сред най-често извършваните нарушения е неизползването или неправилното използване на мигачите.  Според резултатите, 54% от водачите не използват мигачи при изпреварване, а 35% не сигнализират при навлизане на пътя. 

Всеки десети шофьор използва мобилния си телефон по време на шофиране, докато с една ръка държи волана. 11.4% от италианците не използват никога предпазни колани (от пътниците на задната седалка 77.7%), показват данните.

От над 300 хил. превозни средства наблюдавани от ANSA, 9.6% превишават ограниченията на скоростта, а 77% не спазват минималната дистанция за безопаснот.

Друго често нарушение е това, което се отнася до безопасността на децата при пътуване с автомобил. Според проучването,  41.7% от шофьорите не използват детски стол на предната седалка, а 48.4% на задната. 

Всички тези нарушения със сигурност не помагат за намаляването на жертвите по пътищата, а напротив, почти винаги водят до злополуки. Според статистиката  над 93% от произшествията произтичат от неправилно поведение на водача.

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Primus
    07.12.2022 23:26
    А тука всеки все мигачи дава...