Bentley представи нещо, невиждано до сега в супер луксозните коли СНИМКИ

  • 27.07.2020 8:00 /
  • 1983 /
  • 0
Bentley представи нещо, невиждано до сега в супер луксозните коли СНИМКИ

Производителите на луксозни автомобили в последно време учудват своите почитатели по-скоро не с изискан стил и разкош, а с разширяването на своето присъствие в нови ниши. 

Едни строят яхти, други усвояват модерния сегмент на електрическите автомобили, а трети се опитват да бъдат конкуренция на разработчиците на суперколи. 

Bentley обаче продължава да усъвършенства своето изкуство на създаване на разкошни автомобили. 

При това и този път компанията има с какво да изуми дори и най-взискателните почитатели на жанра. 

Британският производител ще предложи седана Flying Spur с уникална тапицерия от дървени вложки с 3Д-ефект. 

Премиум вариант

Flying Spur е добре понат на цените на луксозните автомобили от представителния клас още от 2005 година. Но оттогава моделът претърпя не малко промени. 

Последният фейслифт от 2019 година издигна седана на ново равнище - благодарение предимно на внасянето на съвременни елементи както в дизайна, така и в конструктивен план. 

При това Flying Spur се сдоби с изцяло нова платформа. Моделът влезе в новата моделна година с широк спектър от преимущества във вид на дизайн на джантите, полу-анилиновата кожа на седалките и високотехнологични функции, изисквани от модерните времена. 

Техническит новости 

Най-ярък щрих в новия Flying Spur са 3D-панелите, които представляват дървена вложка от американска вишна или американски орех. 

При това веднага трябва да се подчертае, че става дма за натурален триизмерен ефект, защото създателите на вложките не използват технология за 3Д-принтиране. 

Освет това, вложките са изработени изцяло ръчно от цели парчета дървесина. 

Задачата на стругарите се свежда до това, да формират триизмерна повърхност с ромбоидна обемна текстура. 

Майсторите изпълняват това особено изрязване, задействайки за тази операция многоосев струг с точност от 0,1 мм.

Тоест може да се говори за това, че детайлността на изработката е еквивалентна на ебелината на един човешки косъм. 

Естествено, структурата на панела не може да остане без защита. 

За това се поставя специален лак, който позволява на пътниците да се наслаждават на вида на естествената дървесина. 

Благороден стил

Този ход от страна на Bentley е интересен не само от гледна точка на иновациите в интериора на автомобилите, но и от стилистическата гледна точка.  

Марката, която се асоциира с брилианти и ексклузивни материали с изкуствен произход, в дадения случай се обръща за оформление на декора към обикновенната натурална дървесина. 

От компанията подчертават, че този стил може да се разглежда и като препратка към кожения ватиран плат в салона на същия модел.

Не е случаен и изборът на дървесината за тази отговорна задача. Както се отбелязва, в облицовката на салона на Flying Spur се иползва американска вишна или американски орех 

Компанията си осигури доставки от тази дървесина от североамериканските гори. При това всяко дърво внимателно се обработва.

Например, суровината, в чиято структура има смола или чепове, веднага се изхвърля. 

Самият производител смята, че американският орех е изключително подхосящ за целта благодарение на физичните си качества, както и на декоративната си ценност. 

КОМЕНТИРАЙ