Бъдещето е тук! На пазара излиза ходеща кола като Трансформърс СНИМКИ

  • 03.10.2020 8:50 /
  • 2368 /
  • 0
Бъдещето е тук! На пазара излиза ходеща кола като Трансформърс СНИМКИ

Автомобилният концерн Hyundai обяви създаването на своето подразделение New Horizons Studio за разработване на Ultimate Mobility Vehicles (UMV). Това включва концепцията на Elevate за ходещи автомобили, представена миналата година на изложението за потребителска електроника CES в Лас Вегас, информира компанията в официално съобщение.

От Hyundai обясниха, че автомобилите на New Horizons Studio ще бъдат предназначени за клиенти, които искат да пътуват по свръхтежки терени, включително райони, до които колите не са достигали преди. Освен това такива машини могат да представляват интерес за всички видове аварийни служби, които понякога трябва да работят в райони, където няма пътища. Също така, такава кола е подходяща за движение на хора с увреждания.

Новото подразделение ще бъде оглавено от вицепрезидента на Hyundai Джон Су. Освен това в отдела ще бъдат включени редица специалисти от Силициевата долина.

„Искаме да създадем първата в света трансформаторна кола - превозно средство с максимална проходимост“, каза Джон Су.

Най-вероятно серийната версия на пешеходната кола Elevate трябва да се превърне в първата кола на New Horizons Studio. Концепцията със същото име е оборудвана с конвенционални колела, които са монтирани на роботизирани сгъваеми "крака". Ако е необходимо, колата може не само да шофира, но и да ходи и дори да се изкачва по най-трудната повърхност.

Разработчиците твърдят, че Elevate може безопасно да прекрачи двуметрова ограда.

Прототипът Elevate е изграден на платформата EV. Концепцията се задвижва от електрическа система. Машината е оборудвана с автономна система за управление. Не е известно коя от тези технологии ще бъде включена в производствената версия на ходещия автомобил.

КОМЕНТИРАЙ