Автосалон Женева: Mazda CX-30 стана приятна изненада за всички (СНИМКИ)

  • 08.03.2019 10:50 /
  • 10137 /
  • 0
Автосалон Женева: Mazda CX-30 стана приятна изненада за всички (СНИМКИ)

Анонсите от Mazda в навечерието на автомобилното изложение в Женева намекваха за нов модел и никой не знаеше за какъв точно ставаше въпрос. Мненията бяха разделени: това можеше да бъде европейският дебют за купе-кросоувъра Mazda CX-4, а може пък да бъде премиерата на новото поколение CX-3. И двете версии се оказаха погрешни, когато японците показаха напълно нов глобален модел CX-30.

Новият кросоувър ще заеме мястото си в линията на моделите на Mazda между CX-3 и CX-5. Този кросоувър е изграден на платформата Skyactiv-Vehicle Architecture, подобно на последното поколение на Mazda 3. Автомобилът е с дължина 4395 милиметра и междуосие на 2655 милиметра - точно в средата между CX-3 и CX-5 по габарити.

Новата икономична Mazda 3 2019 пристига в Европа: Цени, СНИМКИ и характеристики

Mazda CX-30 ще е оборудвана с бензинови и дизелови двигатели, които са комбинирани с 6-степенна автоматична скоростна кутия. В същото време, всички бензинови двигатели са подсилени с електрически двигател и литиево-йонна батерия.

Вижте яростната дрифт битка между Камаз и Mazda RX-8 (ВИДЕО)

За най-добрата си версия, моделът ще предлага и иновативен двигател Skyactiv-X, който съчетава предимствата на бензиновия и дизеловия двигател. Характеристиките на агрегата за кросоувъра не са посочени от японците, но ако е взет от Mazda 3, максималната мощност ще бъде 181 к.с., а максималният въртящ момент ще бъде 222. Подобен мотор под капака ще означава и наличието на системата за задвижване на всички колела i-Activ AWD и системата GVC Plus, която променя въртящия момент.

Световният старт на продажбите на CX-30 се очаква в средата на тази година. /auto.blitz.bg

 

КОМЕНТИРАЙ