Автомобилите на Nissan ще имат функция, която ще спасява живота на децата

  • 12.08.2018 9:15 /
  • 476 /
  • 0
Автомобилите на Nissan ще имат функция, която ще спасява живота на децата

В САЩ има ужасна статистика: на всеки 10 дни в заключена кола умира по едно дете. От началото на годината вече са записани 29 такива случая. Но тези инциденти се случват  и на други места по света. Звуков сигнал и съобщение на екрана на автомобилите на Nissan ще напомнят на шофьорите да проверят задните седалки, за да избегнат възможна трагедия.

Един такъв инцидент се случи тази седмица: 10-годишно момче се обади в полицията заради заключена кола, която стояла под горещото слънце и температурата в нея достигнала до 50 градуса по Целзий. Но в повечето случаи в колите остават бебета, които не могат сами да реагират и да си помогнат. Жертвите на небрежност са не само деца, но и домашни животни.

За да се предотвратят подобни трагедии, в Nissan намериха прост и ефективен начин - звуково и визуално напомняне, когато двигателят е заглушен, трансмисията е в режим на паркиране и предните врати на колата са отворени. Системата се нарича - "Предупреждение за задната врата" (Rear Door Alert).

Системата включва сензор, който контролира отварянето на задните врати: ако те се отворят в началото на пътуването, както и ако не се отворят при спиране. Системата ще подаде особен звуков сигнал, за да напомни на водача да провери задните седалки.

 

КОМЕНТИРАЙ