"Ауди" ще се състезава в ралито "Дакар" с уникален електромобил СНИМКИ

  • 07.12.2020 8:30 /
  • 1156 /
  • 0
"Ауди" ще се състезава в ралито "Дакар" с уникален електромобил СНИМКИ

Ралито е едно от любимите автомобилни състезания на собствениците на автомобили и производителите им. То позволява на световните концерни да демонстрират своите способности в областта на построяването на спортни автомобили. 

По правило, всичките коли, които участват в ралита, са пригодени специално за дадения вид спорт и се пускат в малък тираж. 

Анонсираната кола от страна на Ауди не е изключение. Немската компания Ауди, влизаща в концерна Volkswagen Group, сподели плановете си за участие в рали маратона "Дакар" след една година: още през 2022 година по трасетата трябва да се появи новият автомобил на марката, чиито снимки вече "дразнят" конкурентите в мрежата.

Електрически рали автомобил на "Ауди"

Трябва да се отбележи, че от 2017 година Ауди многократно е проявявала интерес към електрическите автомобили от спортния клас. В това число и към спортните коли за състезания, а именно към Формула Е: състезание на автомобили с електрическа тяга. 

Именно затова новата спортна кола е и електрическа. За производителя това ще е първият автомобил от този клас, а концепцията ще съчетае в себе си високоефективна електрическа трансмисия и акумулаторна батерия с високо напрежение. 

Компанията също очаква, че ще успее максимално ефективно да използва основния двигател в качеството на генератор по време на празния ход. 

КОМЕНТИРАЙ