Анализаторите на UBS посякоха Илон Мъск: Tesla Model 3 ще се продава само на загуба

  • 28.08.2018 8:08 /
  • 2883 /
  • 0
Анализаторите на UBS посякоха Илон Мъск:  Tesla Model 3 ще се продава само на загуба

Само преди около седмица бе съобщено, че американската компания  Tesla е увеличила производството си на  Model 3, на който тя залага, за да излезе на печалба. Но, както пишат чуждестранни анализатори, при производството на този модел компанията ще търпи само загуби. Специализираният в анализи информационен портал Consumeraffairs съобщава, позовавайки се на отчетите на анализаторите на инвестиционната банка UBS, че калифорнийската компания търпи загуби в размер на 5 900 долара с всяка продадена кола Tesla Model 3.

Става дума обаче само за базаовата версия на електрическата кола, чиято цена в САЩ е 35 000 долара. Също се съобщава, че като цяло, ако в сметката бъдат включени и колите с по-скъпо оборудване, Tesla печели от  Model 3 не повече от 30% от цената ѝ.

geely-gse-4

Що се отнася до качеството на производството, то то се намира на ниво под средното: собствениците на Model 3 може да станат свидетели на твърде големи процепи между елементите на салона, липсващи болтове, а също и некачествени шевове по седалките. Що се отнася до шумоизолацията, то тя се оценява като "приемлива". Масло в огъня на недоволството налива и фактът, че повечето центрове за обслужване на електрическите коли не могат грамотно да обслужат този автомобил. 

Интересно е и това, с какви трудности се сблъскват собствениците на Model 3. Според анализаторите, дръжките на вратите се чупят, наблюдават се проблеми с бордовия компютър, в резултат на които Model 3 може да се окаже изцяло неспособен да се движи.  

p18_0432_a4_rgb

Въпреки това, в крайна сметка моделът се радва на добър рейтинг и анализаторите от UBS са убедени, че благодарение на него Tesla изпреварва другите производители на електрически коли - Chevrolet и BMW. 

Също така, въпреки появяващите се неприятности, собствениците на  Model 3 получават високо ниво на удовлетворение от нейната експлоатация.
 

КОМЕНТИРАЙ