Американски експерти посочиха най-надеждните автомобили

  • 23.11.2020 9:03 /
  • 1267 /
  • 0
Американски експерти посочиха най-надеждните автомобили

Рейтингът се базира на данните на 330 хиляди шофьори, които са информирали изследователите за установените проблеми с автомобилите си през последната година.

Анализаторите на американското списание "Consumer Reports" съставиха рейтинг на марките, които произвеждат най-надеждните автомобили в света.

Водач в списъка е японската компания Mazda с резултат 83 точки от 100 възможни. Според експерти най-надеждните модели са: MX-5 Miata, CX-30, CX-3.

Второто място в класацията е заета от марката Toyota (74 точки). Специалистите подчертават моделите Prius, Corolla и Prius Prime. Третото място се заема от Lexus, който получава 71 точки. Най-надеждните аналитични модели се наричат UX, NX и GX.

В челната десетка са производители на автомобили като "Буик", "Хонда", "Хюндай", "Рам", "Субару", "Порше" и "Додж".

Подчертава се, че рейтингът се базира на данните на 330 хиляди шофьори, които са информирали изследователите за установените проблеми с автомобилите си през последната година.

Долната линия комбинира резултата с данни, събрани от полигона, проучване на удовлетвореността на собствениците и информация за безопасността на машината, а анализаторите след това формират изчерпателна оценка.

КОМЕНТИРАЙ