Активисти вандали изпочупиха 40 автомобила за изложението във Франкфурт

  • 01.09.2019 9:00 /
  • 9331 /
  • 0
Активисти вандали изпочупиха 40 автомобила за изложението във Франкфурт

Група агресивно настроени активисти от организацията Rocks in Gearbox, която се противопоставя на автомобилната индустрия, изпочупи 40 коли, подготвени за автосалона във Франкфурт. Ръководството е започнало разследване и също така предупреди за затягане на контрола на входа на събитието, съобщава "Ройтерс".

Вандалите са проникнали на територията на павилиона, където ще се проведе международното автомобилно изложение, и са разбили десетките автомобили, сред които модели на Jaguar, Land Rover и Aston Martin. Също така, активистите са разпространили и изявление, в което остро критикуват изложението.

„След две седмици във Франкфурт отново ще се открие пропагандно шоу на транспортната система, която унищожава климата и околната среда. Искаме да покажем какво всъщност представлява това шоу: стремеж към печалба за сметка на най-бедните слоеве от населението и бъдещите поколения “, заявиха в съобщение активистите от "зелената" организация.

Вижте най-красивите момичета от автосалона в Шанхай (СНИМКИ)

Членовете на Rocks in Gearbox са използвали чукове и лостове. Повредените автомобили са със счупени предни стъкла и прозорци, има огромно количество вдлъбнатини по корпуса им. Освен това, за да влязат вътре, те са счупили стъклените врати на павилиона.

След това, няколко екологични групи, включително Rocks in Gearbox, призоваха обществеността да се присъедини към акциите на протест във Франкфурт на 14 септември.

Женевският автосалон: Ginetta Akula - остра като бръснач, бърза като гладна акула (СНИМКИ)

Ръководството на изложението предупреди, че им се е наложило да затегнат мерките за сигурност и помоли гостите да се отнесат с разбиране към възможните опашки. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ