87-г. пенсионер сбъдна мечтата си – купи си мощна спортна кола СНИМКИ

  • 04.07.2021 10:50 /
  • 6166 /
  • 1
87-г. пенсионер сбъдна мечтата си – купи си мощна спортна кола СНИМКИ

87-годишният Идън Върн от Уелифорд, САЩ, най-накрая е осъществил дългогодишната си мечта. Сега той е собственик на спортен автомобил Chevrolet Corvette с двигател с мощност 500 к.с. Пенсионерът от САЩ го използва за ежедневните си пътувания.

Тази покупка се превръща в знакова за него, тъй като успява да купи спортен автомобил с двигател с вътрешно горене, при това със средномоторно разположение на двигателя.

В интервю за The Spokesman-Review Върн отбелязва, че отдавна се е интересувал от Corvette, но всички предишни поколения са били с предно разположен двигател. Щом версията със средноразположен двигател става достъпна, той не се колебае да отиде при дилъра.

Първоначално мъжът планира да си купи син автомобил, но в крайна сметка се спира на червения. Според него този цвят подхожда най-добре на спортния автомобил.

Трябвало е да чака заветния автомобил почти две години. Причината за толкова дългото забавяне е пандемията, липсата на микрочипове и редица други трудности. Сега той се наслаждава на ежедневното шофиране на своя Chevrolet Corvette с 6,2-литров V8 с мощност 500 к.с.

Вижте как изглежда Chevrolet Corvette с пробег от половин милион километра (СНИМКИ/ВИДЕО)

Идън Верн прекарва половината си живот зад волана. През последните 44 години му се налага да кара камиони, тъй като работата му е свързана с доставка на хранителни стоки. В свободното си време хобито му е семейната ферма. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Охридски
    04.07.2021 15:16
    Не прилича на онзи колхозник от СССР който със Москвича разби западните таралясници...Браво да си я кара със здраве до кога му е дал Господ......????