7 автомобила, които си струва да огледате по-внимателно, ако ще купувате през 2019 година

  • 21.02.2019 11:20 /
  • 5915 /
  • 1
7 автомобила, които си струва да огледате по-внимателно, ако ще купувате през 2019 година

Когато трябва да се избира автомобил, водачите се сблъскват с нелека задача. Бъдещата кола трябва да съответства на множество критерии, нерядко противоречиви.

В тази ситуация на помощ идват обзорите, а също така и мненията на експертите, техният анализ за предимствата и недостатъците на тази или онази марка. В този обзор ще стане дума за седем добри коли, на които през тази година си заслужава да се обърне внимание. 

1. Nissan Micra

До неотдавна Nissan Micra беше абониран в списъка на колите, които експертите не препоръчваха за покупка. Но новия модел от пето поколение стана по-привлекателен и получи собствен стил, който му липсваше преди. Освен това трябва да се отбележи, че колата е добре оборудвана още в базовата версия. И стои по устойчиво на пътя от доста свои конкуренти.

2. Volkswagen T-Roc

Старата поговорка "по-добре късно, отколкото никога" сякаш е измислена тъкмо за кросоувъра Volkswagen T-Roc. Моделът се появи с доста голямо закъснение от конкурентите, когато пазарът на сумкомпактните кросоувъри беше вече разпределен. Тази кола е по-малка от Tiguan, но по-голяма от другия нов модел Volkswagen T-Cross.

Преди и след 10 години: Как се измениха популярните модели автомобили от 2009 г. до сега (СНИМКИ)

Независимо от закъснелия дебют, Volkswagen T-Roc е много добър автомобил. За разлика от конкурентите си той предлага екстремно управление и отлично поведение на пътя.

3. Hyundai i10

Представените на пазара малки градски автомобили се отличават един от друг с по-няколко сантиметра дължина или широчина. А един от най-добрите според експертите е Hyundai i10. Автомобилът е конкурентно способен във всички сфери, които са важни за шофьора, а и цената му е достъпна. 

4. Audi Q5

Audi Q5, както и всички коли от тази немска марка, се отличава със сдържан и консервативен дизайн. Но това, което го отличава от много конкуренти и качеството на използваните материали и множеството полезни за шофьора функции. Audi Q5 е един от най-добрите компактни кросовъри.  

5. Volvo XC90

В началото на 2000-те години шведската компания Volvo пусна на пазара първите си кросоувъри - моделите XC70 и XC90. И ако първият беше добър, то появата на XC90 не може да се нарече по друг начин освен като грандиозен успех. Колата е действително шикозна. В просторното купе има достатъчно място за 7 души, а сигурността е гарантирана от авангардни технологии. 

Избраха десетте най-добри автомобила на годината

В автомобилите от второ поколение експертите успяха да открият само няколко недостатъка: шумна работа на дизеловия двигател и доста твърдо окачване при различните режими на работа. 

6. BMW i3

На този етап у нас няма много електромобили и тези коли продължават да привличат голям интерес. Но ги купуват тези, които обичат да експериментират. Точно за такива хора е създаден BMW i3. Това не е кола, която се избира след дълги сравнения и тест драйв. Конкурентите ѝ са по-евтини и достъпни в широк асортимент. Но няма такава кола, която да съперничи на BMW i3 по позитивни емоции. Освен това електромобилът е и по-икономичен.

7. Ford Mustang

Шофьорите, които се гласят за покупка на спортен автомобил с голям двигател, трябва да обърнат внимание на Ford Mustang. Вече повече от 50 години този американски автомобил е един от най-желаните и, което не е маловажно, струва значително по-малко от конкурентите си. Mustang  е автомобил със задно задвижване, който носи характера и очарованието на старата школа, а е и доста икономичен./auto.blitz.bg

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Vazbudeno_hui4e
    02.03.2019 7:56
    Аз искам да си купя Волга от 65-та! Кадя да я намеря? У России има ли??