Volkswagen разгневи мрежата с рекламата на новия Golf ВИДЕО

  • 22.05.2020 9:20 /
  • 6372 /
  • 1
Volkswagen разгневи мрежата с рекламата на новия Golf ВИДЕО

За да популяризира новия Golf от 8-мо поколение, компанията Volkswagen е поръчала няколко рекламни видеа. Видеоклиповете били показани в социалните мрежи в акаунтите на автомобилния производител - във Facebook и Instagram Stories.

Една от тези реклами стана обект на остра критика като потребителите в мрежата обвиниха компанията в расизъм: в нея момиче (или по-скоро двойка бели ръце) се отнася с тъмнокож мъж като с кукла.

Новият Volkswagen Golf бe представен официално: Технически подробности, ВИДЕО

Според замисъла на създателите си, това е трябвало да бъде шеговито видео за това, че любовта към колата е по-силна от симпатията към противоположния пол.

Ръцете хващат и хвърлят човека като марионетка, а в края го вкарват в кафене с наименование Petit Colon, което на френски означава „малък заселник“. За да стане още по-лошо - в началото на видеото се появява надписът Der Neue Golf, тоест „Новият Голф“, но буквите се появяват постепенно и първите букви, които са видими съставят думата „Neger“, значението на което е очевидно.

Този брутален Volkswagen Golf порази мрежата ВИДЕО

Премиерата на това видео е съпроводено от гневни коментари от зрители, но от компанията уверявали, че това е само личен поглед и няма нито един оскърбителен подтекст в рекламата. По-късно, обаче, от Volkswagen са преразгледали своята гледна точка и са премахнали рекламата, както и са се извинили пред аудиторията.

"Ние напълно разбираме отвращението и гнева в отговор на видеото. Спираме неговото показване и искрено се извиняваме", се казва в изявление от немският производител. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • firebg
    02.06.2020 17:42
    пожарни касети http://www.firebg.org/bg/products/64/65/