Това е най-мощният, най-бърз и широк Golf GTI СНИМКИ

  • 24.11.2019 9:20 /
  • 12835 /
  • 1
Това е най-мощният, най-бърз и широк Golf GTI СНИМКИ

Да се инсталира огромен двигател W12 във Volkswagen Golf? Лесно е за немските специалисти на марката. Точно такъв вариант показаха в Австрия на GTI фестивал.

Автомобилът от шоуто съдържа не само огромен агрегат с мощност 650 конски сили, но и са се опитали да запазят външния вид колкото е възможно повече, като леко са го поразширили. Осем седмици са били необходими за реализирането на този проект.

Двойният турбо двигател с обем от 6 литра просто не се е побирал под капака на автомобила с дължина 4,2 метра. Но пък сега се "чувства" добре зад седалките на шофьора и пътника.

Удивително: Стар VW Golf II изпревари Audi R8 и RS7 ВИДЕО

Така възниква историята на хечбека, който се превръща в спортна кола GTI със средномоторно разположение. Автомобилът е със задно задвижване, съответно с шестстепенна автоматична трансмисия. Ускорението до 100 км/ч е за 3,7 секунди, като максималната скорост е около 325 км / ч.

Такъв мотор не е останал без последствия за външния вид на машината. Шоу автомобилът става по-широк и по-нисък: съответно 1,88 м и 1,42 м. Всички елементи на окачването са приведени в съответствие с новите дискове.

Представиха изумителна версия на Golf за любителите на фаст фууд (СНИМКИ/ВИДЕО)

За да се запази приликата със серийната версия, специалистите са се опитали да запазят максимално детайлите. Малко са модифицирани фаровете и капакът. Най-сложно е било да се осигури на двигателя подаване на въздух без сериозна намеса в цялостния стил.

На колата е монтиран покрив от въглеродни влакна, за да се избегне монтажа на огромно антикрило.

В салона, в допълнение към двигателя, промените са засегнали и панела с приборите. Пожарогасител вместо жабка, лека тапицерия на вратите, спортни специални седалки в кожа и велур са отличителните особености на GTI шоу автомобила./auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Ники
    05.04.2020 11:34
    Мечтата на всеки перничанин