Топ 10 на компактните кросоувъри през 2019 година

  • 27.02.2019 9:00 /
  • 3738 /
  • 0
Топ 10 на компактните кросоувъри през 2019 година

Компактните кросовъри са сред най-популярните автомобилни сегменти. Заради това всяка новина от сектора се следи много внимателно от потенциалните купувачи. 

Компактните кросоувъри са най-бързо растящият автомобилен сегмент в Европа, в който годишно се продават над 1.1 млн коли. Очакванията са в следващите три години търсенето дори да се удвои.

Анализите показват, че компактни кросоувъри си купуват някалко групи клиенти. Около 21% от собствениците на подобни коли идват от по-малки модели (А-сегмент), докато 15 на сто слизат от по-големи.

Предлагаме ви топ 10 на най-интересните и очаквани премиери през тази година.

Audi Q3 Sportback

Към края на годината ще стартират продажбите на Audi Q3 Sportback. Моделът ще е съчетание на кросоувър и купе. 

Audi SQ2

Мощността на двигателя Audi SQ2 с пълно задвижване ще е 300 к.с. Ускоряване до 100 км/ч ще отнеме 4,8 сек., максимална скорост - 250 км/ч. Цената при европейските дилъри ще е около 43 хиляди евро.

Дамско жури избра най-добрата женска кола за 2018 (СНИМКИ/ВИДЕО)

Ford Kuga трето поколение

По същото време в автосалоните ще се появи и Ford Kuga трето поколение. Дизайнът е взаимстван донякъде от Focus Active, салонът става по-просторен. Ще се предлага с 1,5 и 2.0 двигатели или хибрид. 

Mercedes GLB-клас

Дизайнът на Mercedes GLB ще си прилича с предишните модели, в купето ще има трети ред седалки. Базова цена - около 35 хиляди евро

Range Rover Evoque второ поколение

Още през пролетта се очаква старта на продажбите на Range Rover Evoque второ поколение. Традиционният за този модел дизайн е претърпял незначителни промени, придобивайки някои черти от по-едрия Velar.

7 автомобила, които си струва да огледате по-внимателно, ако ще купувате през 2019 година

Обновеният Renault Kadjar

Скоро дилърите ще получат и обновения Renault Kadjar с някои промени в дизайна и нова версия на информационно-развлекателната система. Обновеният вариант ще се прадлага с два бензинови и два дизелови двигателя. 

Skoda Kamiq

В средата на годината започват продажбите на Skoda Kamiq. Кросовърът е създаден на базата на платформата MQB-A0. Цената на модела стартира от 17 хиляди евро

Toyota RAV4 пето поколение

Один от най-популярните кросоувъри в света. Toyota RAV4 е обновен за пореден път. Сета той е построен на нова платформа с увеличана с 30 мм колесна база. Това е позволило купето да стане още по-просторно. 

Експерти назоваха най-добрите коли за възрастни шофьори (СНИМКИ)

Обновеният VW Tiguan

Обновеният VW Tiguan ще има много сходни черти със средния по размери кросоувър Touareg. Що се отнася до практичните му характеристики немските инженери са поработили доста за подобряване на качествата на кодовата част и кормилното управление. 

VW T-Roc R

През втората половина на годината дилърите ще стартират продажбите на компактния кросоувър VW T-Roc R. Автомобилът е получил по агресивен дизайн дори от родствениците му със спортен пакет R-Line. Мощността на двигателя ще е около 300 к.с. Цена - около 43 хиляди евро./auto.blitz.bg

КОМЕНТИРАЙ