Кои са особеностите на Mercedes-Benz G-Wagen от кортежа на Путин ВИДЕО

 • 25.01.2020 8:50 /
 • 18664 /
 • 2
Кои са особеностите на Mercedes-Benz G-Wagen от кортежа на Путин ВИДЕО

Охраната на първите лица на държавата е важен и изключително отговорен въпрос. Особено когато става въпрос за охраната на президента на страната. За тази цел е необходим специален автомобил. Именно такъв се явява Mercedes-Benz G-Wagen от кортежа на руския президент Владимир Путин.

Машината е особена във всяко отношение, с широка и много необичайна функционалност. Време е да ви запознаем какво "умее" машината.

Веднага си струва да се подчертае, че названието му "Луноход" няма никакъв смисъл. Това е само един от многото кодови обозначения на автомобилите, използвани от службата за сигурност на президента на Русия.

И ако внимателно погледнете внимателно този Mercedes-Benz G-Wagen, първото нещо, на което дори неопитен човек по отношение на автомобилите (но който поне веднъж е видял обичайния Gelendvagen), ще обърне внимание, са задните врати. Тук те са като на миниван.

В допълнение, прави впечатление присъствието на втори чифт огледала за странично гледане за задните пътници. Между другото, вратата е направена на принципа на хеликоптерите. Можете да я затворите не само с ръце, но и като натиснете специален бутон на пода под крака.

Корпусът на мерцедеса е удължен с 58 сантиметра. По този начин дължината на автомобила е сравнима с моделите от S-класата, което прави много проблематично да се намери място за паркиране извън специални паркинги.

Под капака е поставен AMG двигател с мощност 500 конски сили (5,4-литров, V8). Не по-малко интересен детайл са перилата, както и метална подложка, която може да издържи до 250 кг товар наведнъж.

Mercedes-Benz G-Class отправи предизвикателство към гравитацията и изуми с уменията си (ВИДЕО)

Предната част на колата е значително подсилена. Радиаторът, фаровете, капакът и крилата имат специално подсилване, така че "Луноход" може да пробива барикади и различни препятствия по пътя без проблеми. Разбира се, всичко изброено по-горе прави колата по-тежка. Затова тези мерцедеси от президентската охрана имат подобрени AMG спирачки и персонализирани колела с по-голям размер.

Ако погледнем вътре в колата, то на мястото на водача ще бъде доста трудно да се намери нещо наистина необичайно. Като цяло това е разпознаваемият „класически“ G-wagen от 2000-те.

Между другото, указателната табела на скоростния лост с надпис G55 красноречиво припомня кой модел е в основата на тази модификация. Единственото особено на предните седалки е наличието на слотове за специално оборудване и контакти за него на пътническата седалка.

Публикуваха редки СНИМКИ на легендарния седан Mercedes-Benz 500E

В задната част на салона са предвидени места за поставяне на опори под оръжието. Има слотове за специално оборудване (радио оборудване). Но най-важното е наличието на парапет, както в тролейбус. Всичко това е за да може сътрудниците на охраната лесно да се придвижват в салона, дори по време на преследване.

И накрая, нека да споменем за съдържанието на покрива. От него стърчат множество антени за радио и клетъчна комуникация. В допълнение, на автомобилите от този клас е инсталирана системата "Тишина-7". Тя заглушава и може да деактивира цялата комуникация в близост. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

 • oto
  25.01.2020 9:36
  A защо не е в УАЗ или в ГАЗ ? Нали всичко западно е гадно?
 • Р Маринов
  25.01.2020 18:40
  АБ