И това доживяхме! Създадоха танк от Жигули ВИДЕО

  • 02.11.2019 9:20 /
  • 3438 /
  • 1
И това доживяхме! Създадоха танк от Жигули ВИДЕО

Когато тази машина преминава кпрез населените места, бабите се кръстят. Жига-танк - така са го нарекли създателите му. Танкули - по този начин пък насмешливо го наричат някои минувачи.

Собственик на този всъдеход е рибарят Игор Громов, но доста повече са конструкторите на машината. И всички те са приятели на Игор, както и живеят в едно и също село, Новопокровка, в Красноярския край на Русия, съобщават световните издания.

Вижте как скъпото купе Bentley бе превърнато в танк (СНИМКИ/ВИДЕО)

Момчетата казват, че танковите вериги са направени от транспортна лента и желязо,като целият процес по създаването е ръчен. И не се наложило да бъдат купувани допълнителни детайли. Те взимали метален скрап отвсякъде, намерили сами и двигателят на стария Жигули, без да искат помощ от автосервиз.

В случай на повреда, машината може да бъде ремонтирана с минимален набор от инструменти. Жига-танкът създава страховито впечатление и е много прост за управление. "Дори дете може да се справи", обясняват майсторите. 

Светът полудя: Предлагат танк под наем като лимузина ВИДЕО

Идеята да се изгради невероятното превозно средство дошла на мъжете по време на риболов. "Отидохме там с уазка и силно я повредихме, докато си пробивахме път през гъсталаците на тайгата. Като цяло решихме да създадем по-сериозно транспортно средство, да можем да преминаваме дори през блато". - Този ​​автомобил не се страхува дори от водни препятствия - дъното на корпуса е направено от лодка“, казват гордо те. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • NHGNGHGXJGF
    14.06.2020 10:49
    Когато тази машина преминава кпрез населените места, бабите се кръстят.