Bentley показа колата на бъдещето (СНИМКИ)

  • 11.07.2019 11:54 /
  • 1095 /
  • 0
Bentley показа колата на бъдещето (СНИМКИ)

Bentley празнува 100-годишнина, но вместо да се обръща към миналото, култовата британска марка поглежда в бъдещето с нов електрически концепт. EXP 100 GT бе представен в щабквартирата на компанията в Крю, за да покаже как ще изглеждат автомобилите ѝ занапред.

Вижте с очите на пилота как Bentley чупи рекорд по катерене на планински път със 156 завоя (ВИДЕО)

Грамадното купе съчетава добре познати дизайнерски мотиви от миналото с футуристични черти. Огромната радиаторна решетка е разделена от тънка медна ивица, а традиционните двойни фарове отстъпват място на единични.

EXP 100 GT е дълъг 5.8 и широк 2.4 метра. Въпреки щедрото използване на алуминий и въглеродни нишки в конструкцията, теглото е 1 900. Прозорците и джантите също са украсени с лайстни от медна сплав.

Вижте как скъпото купе Bentley бе превърнато в танк (СНИМКИ/ВИДЕО)

Под изящната външност се крие могъща електрическа установка с въртящ момент от 1 500 Нм, която изстрелва купето до 60 мили/ч (97 км/ч) за 2.5 секунди. Максималната скорост е 300 км/ч.

Дори с подобно тегло и мощност обаче, EXP 100 GT има автономен пробег от 700 км. От Bentley батерията може да се зареди на 80% само за 15 минути.

Новият най-бърз кросоувър в света е на Bentley (СНИМКИ/ВИДЕО)

Концептът има система са автономно управление с пет режима, които се избират от контролер с формата на осветен кристал. Интериорът представлява смес от кожа, рециклирано дърво и медни декорации, вълна и алуминий.

Bentley няма планове да разработва серийна версия на EXP 100 GT. Радикалното купе обаче със сигурност ще повлияе на дизайна на бъдещите модели на марката.

Джереми Кларксън откачи? Обикаля Грузия с Bentley бюст на Сталин на капака (ВИДЕО)

 

 

 

 

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ