Топ 5 на немски коли на възраст до 3 години

  • 25.06.2019 12:00 /
  • 1852 /
  • 0
Топ 5 на немски коли на възраст до 3 години

 

Германското автомобилостроене винаги е било на почит в страните от Източна Европа. Мнозина вероятно биха възразили, че реномето на немските коли се крепи на отминала слава, но това не влияе особено на популярността им на вторичния пазар.

Порталът Daily-Motor състави класация на най-добрите употребявани германски модели на възраст до три години. Рейтингът е разделен на класове, като за лидер във всеки от тях е избрана най-удачната комбинация между качества и цена.

5. Audi A3

Най-добрите немски коли на възраст до 3 години


Един от най-малките представители в компактния клас - особено в сравнение с други европейски предложения - блести с надеждност, комфорт и отлична управляемост. Стоманената каросерия осигурява високо равнище на безопасност. Окачването е твърдо. Особено внимание заслужава 2.0-литровата турбодизелова версия с мощност 150 к.с. и максимален въртящ момент 320-340 Нм, която харчи около 4.5 литра на 100 км. От Daily-Motor определят A3 като здрава и икономична кола, идеална за града.

Публикувано във факти.бг:

4. Volkswagen Polo

Най-добрите немски коли на възраст до 3 години


Един от лидерите по продажби в субкомпактния клас на европейския пазар печели точки с прибраните си габарити, ниския разход на гориво, приемливата цена и маневреността. Безопасността е на ниво, а каросерията е поцинкована, така че проблеми с корозията са изключени освен в случаите на калпав ремонт след удар.

3. Volkswagen Golf

Най-добрите немски коли на възраст до 3 години


Компактният клас неслучайно носи името на този модел. Golf се смята за един от най-сполучливите семейни автомобили в историята, динамичен и солиден избор за всеки, който има деца. Модулната платформа, на която е построен бестселърът на Volkswagen, позволява намаляване на теглото и разхода на гориво. Също като при Polo каросерията е поцинкована, така че ръжда може да се очаква най-рано след 10 години.

2. Volkswagen Touran

Най-добрите немски коли на възраст до 3 години


През последните години по-просторният роднина на Golf редовно заема призови места в класациите за надеждност и продажби в класа си. Седемместната модификация е идеално решение за по-големи семейства. Отличава се с много добра управляемост, практична конструкция и здравина.

1. Audi Q7

Най-добрите немски коли на възраст до 3 години


Мощните двигатели, прекрасните ходови характеристики и богатото оборудване превръщат голямото SUV на Audi в лидер в сегмента. Надеждността също заслужава висока оценка. Q7 изобщо не е евтино удоволствие, но моделът оправдава цената си, още повече, че е по-евтин от конкуренцията.

КОМЕНТИРАЙ