Tesla Model S на автопилот предизвика брутална катастрофа, Илон Мъск си намери оправдание в... (ВИДЕО)

  • 19.02.2019 10:30 /
  • 3369 /
  • 3
Tesla Model S на автопилот предизвика брутална катастрофа, Илон Мъск си намери оправдание в... (ВИДЕО)

В САЩ стана пореден сериозен инцидент с автомобил "Тесла". Порталът Insideevs.com представи видео от камери за наблюдение, инсталирани на път в Маями Бийч (Флорида). 

На кадрите се вижда драматичен момент - електрически автомобил Tesla Model S, движещ се със скорост 128 мили в час (206 км / ч), се опитва да прескочи кръстовище на червен сфетофар и се врязва в кросоувър на Infiniti, който завива според правилата. 

Експерти разкриха важен недостатък на електрическите автомобили

От мощния удар, кросоувърът буквално подскача във въздуха и спира, блъскайки се в мантинелата. Според местната полиция инцидентът е станал в 1:05 часа след полунощ. Непосредствено преди сблъсъка скоростта на Теслата спадна до 93 мили в час (150 км / ч). 

Зад волана на електромобила бил 38-годишният американец Жозе Мануел Сото. Той е арестуван от полицията и е обвинен в шофиране, което представлява заплаха за другите.  

Голямата заблуда за електромобилите

Двама от трима души, които са били в кросоувъра Infiniti, са били сериозно ранени (споменават се белодробни наранявания и мозъчни сътресения), а един от тях по чудо остава невредим. Местните медии публикуват интервюта с този млад мъж, който говори за невероятното си спасяване и възмутен от опасното шофиране на водача на Теслата.

Вижте нагледно как автопилотът на Tesla спаси живота на шофьор (ВИДЕО)

Босът на Tesla Илон Мъск побърза да публикува в Twitter коментар, в който изложи гледната си точка за произшествието. Според него моделът S, който е причинил бруталната катастрофа, изобщо не се е движил в автономен режим, тъй като системата не позволява нейното активиране при такива високи скорости. 

В същото време, според Маск, ако Жозе Мануел Сото се придържа към ограничението на скоростта, тогава „автопилотът“ на Тесла определено би предотвратил инцидента, като стартира автоматичен процес на спиране./auto.blitz.bg

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Komentar
    19.02.2019 23:15
    Или шофьорът ебилдрогиран или бай Илън послъгва,кой движи с 206км/ч внаселено място,дане сеемислил за самолет дейба
  • Бързакът
    20.02.2019 0:27
    Те на Цариградско шосе се движат вечер с тази скорост
  • carigradsko
    20.02.2019 17:37
    se dvijim s 280 bate tez 206 sa za usa vrusiq s 330