СНИМКИ на новото BMW X6 изтекоха в мрежата, паднаха тайните на оборудването

  • 03.07.2019 10:33 /
  • 4730 /
  • 0
СНИМКИ на новото BMW X6 изтекоха в мрежата, паднаха тайните на оборудването

На разположение на холандското издание Autoblog.nl се оказаха снимки на BMW X6 2020 година. Със смяната на поколенията автомобилът се е променил външно и е получил двигателите, които се монтират и на X5. 

Сред най-забележимите разлики от предшественика са новата предна броня с масивни въздухозаборници, по-тънките фарове, както и радиаторната решетка, която е малко по-голяма. Отзад - фаровете са като на 8-ма серия и има малък спойлер. Променена е и линията на покрива - тя е станала още по-обтекаема. 

Според предварителната информация, X6 от новото поколение ще получи табло с дигитални прибори и мултимедийна система с диагонал на екрана 12.3 инча. 

Що се отнася до гамата на двигателите, то в нея ще влязат всичките двигатели от BMW X5.

Дебютът на новата BMW X6 се очаква в рамките на автомобилното изложение във Франкфурт през септември. Най-вероятно продажбите ще започнат в края на 2019 година.

Третото поколение на BMW X6 е построено на новата платформа CLAR. Именно тя е причината за възможността колата да бъде оборудвана с доста по-интересните двигатели. Най-скромните версии sDrive40i и xDrive40i са снабдени с 3-литров редови турбодвигател с мощност 340 конски сили и 447 Нм. Тоест двигателят е станал по-мощен с 33 конски сили и 47 Нм. В резултат автомобилът ще ускорява от 0 до 100 за 5,2 секунди при версията sDrive и за 5,3 секунди при версията xDrive.

BMW X6 M50i ще получи 4.4-литров битурбо двигател V8 с мощност 530 конски сили и 750 Нм, което е със 78 конски сили и 100 Нм повече. От 0 до 100 км/ч X6 M50i ще ускорява само за 4,1 секунди, а максималната скорост е ограничена на 249 км/ч. 

И двата двигателя ще работят в синхрон с 8-степенна автоматична скоростна кутия. Предното окачване ще има два носача, а задното пет, което ще направи новата BMW X6 по-маневрена. Пакетът Dynamic Handling ще направи крос-купето още по-интересно. В него влизат активна стабилизация на креновете и активно управление. Първата система ще използва електрически двигатели, а втората ще завива със задните колела в зависимост от скоростта и пътните условия. 

Моделът xDrive40i ще е снабден с оф-роуд пакет, в който ще влизат пневматично окачване, заден диференциал M Sport с електронно управление и четири режима за шофиране извън пътя: сняг, пясък, черен път и камъни. 

BMW X6 ще има и седма версия - BMW Live Cockpit с iDrive. В нея ще влиза 12,3-инчов тъчскрийн, дигитални прибори и гласов асистент"Hey, BMW" с функция за управление с жестове, Wi-Fi, безжично зарядно за телефон и поддръжка на Apple CarPlay.

В стандартното оборудване на BMW X6 влиза системата Active Driving Assistant, която има голям набор от функции. Става дума за радиолокационен йруиз-контрол, система за наблюдение на мъртвата точка, система за предупреждение и възможен сблъсък с препятствия отпред и функция за контрол на дистанцията по време на паркиране. 

Вече е известна и цената на BMW X6 от трето поколение в САЩ. Версията sDrive40i ще струва там 64 300 долара, xDrive40i — от 66 600 долара, а M50i — 85 650 долара. 

КОМЕНТИРАЙ