Renault разсекрети официално новия си евтин седемместен кросоувър (СНИМКИ)

  • 22.06.2019 8:50 /
  • 6732 /
  • 0
Renault разсекрети официално новия си евтин седемместен кросоувър (СНИМКИ)

Компанията Renault анонсира новия си кросоувър Triber. Новият модел, направен на базата на компактния Renault Kwid, демонстрира модерен и почти младежки дизайн в комбинация с практичен 7-местен интериор и компактни размери. 

Връзката с малкия Renault Kwid подчертава характерната пластмасова облицовка на вратите. Със сигурност могат да бъдат открити прилики и с Renault Duster, а във външния вид на оптиката има дори нещо от Nissan Qashqai. Като цяло, компанията използва разпознаваемите черти на бестселърите на френско-японския концерн, за да създаде успешен имидж на новата си машина.

Разширената платформа CMF-A дава на Renault Triber междуосие от 2636 мм и дължина на корпуса 3990 мм. Благодарение на тези изменения автомобилът има седем места в три реда конфигурация в салона. Въпреки всичко, новият кросоувър Renault все още е по-къс от петото поколение Renault Clio (4048 мм)!

Обновeният Renault Duster: СНИМКИ и всички изменения

Разбира се, ако трябва да бъдем пределно точни, Renault Triber 2020 по-скоро като че ли е миниван, отколкото кросоувър. Елементи от тъмна неоцветена пластмаса, релси на покрива и увеличен просвет с 2 мм в сравнение с модела Kwid (до 182 мм) създават особена "решителна" визия, но не се заблуждавайте. Във всеки случай фокусът тук е практичността. Още в основната версия на колата е оборудвана с трети ред седалки, които, ако е необходимо, могат да бъдат премахнати. С него обемът на багажника е скромен - само 84 литра. Без него - 625 литра.

Тест драйв: Как зарежда и се движи електрическият автомобил Renault ZOE в София

Интересното е, че компанията е решила да не икономисва и е разработила за Triber уникален преден панел с нов набор инструменти и 8-инчов сензорен екран. Също така, моделът получава четири въздушни възглавници, ABS, камера за обратно виждане и сензори за паркиране.

Двигателят, заедно с платформата, е получен от Kwid - атмосферен бензинов трицилиндров двигател с обем от 1 литър. Мощността му се увеличава с 5 к.с., като развива 72 к.с. и 96 Nm въртящ момент. Автомобилът е оборудван с 5-степенна ръчна или роботизирана скоростна кутия. През следващата година този двигател ще получи версия с турбокомпресор. Задвижването, разбира се, винаги е предно.

Новият Renault Triber ще се появи първо на индийския пазар (основният за модела) преди края на 2019 година. Местните медии прогнозират базова цена от $ 7.5-8 хиляди. За сравнение, изготвеният на същата платформа, но по-малък Renault Kwid започва от около 4 хиляди долара./auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ