Първа СНИМКА на обновеното Audi R8

  • 24.10.2018 12:01 /
  • 942 /
  • 0
Първа СНИМКА на обновеното Audi R8

Подразделението Audi Sport разпространи тийзър на обновената R8. От текущата версия суперколата се отличава по оформянето на броните и трите въздухозаборника под предния капак. По-рано това решение бе изпробвано на състезателния R8 LMS GT3 Evo.

Според слуховете заедно с обновената R8 производителят ще представи "опростен вариант" на супер колата с 2.9-литров битурбо двигател V6 от RS4 Avant и RS5. Представителите на марката обаче засега отричат възможността за появата на такъв двигател в гамата от модели. Също се предполага, че мощността на двигателя V10 на R8 може да бъде увеличена до показателите на Lamborghini Huracan Performante - 640 конски сили и 600 Нм въртящ момент. В момента двигателят на R8 е с мощност от 610  конски сили и 560 Нм . 

Audi R8 от следващото поколение, както се очаква, няма да се предлага с ДВГ. Компанията ще се откаже от традиционните силови установки и ще представи модел само с електрическа силова установка. От сегашната суперкола тя ще се отличава по пропорции и дизайн, базиран на идеите, показани в концептуалния PB18 e-tron.

Този прототип, представен през август в рамките на Monterey Car Week, е снабден с три електромотора с обща мощност 680 конски сили, които ще ускоряват колата от 0 до 100 километра в час за 2 секунди. 

КОМЕНТИРАЙ