Премиера: Илон Мъск показа електрическия кросоувър на "Тесла" (СНИМКИ)

  • 15.03.2019 8:40 /
  • 1031 /
  • 0
Премиера: Илон Мъск показа електрическия кросоувър на "Тесла" (СНИМКИ)

Дългоочакваният кросоувър на „Тесла” вече е факт. Компанията представи електрическия си спортен автомобил с висока проходимост „Модел Уай” (Model Y) на събитие в Калифорния, предаде „Ройтерс”. 

Изпълнителният директор на „Тесла” Илон Мъск посочи, че за основа  на автомобила е използвана версията „Модел 3”. Високопроходимата кола ще дебютира първо във вариант с дълъг пробег от 300 мили (482 км) на цена от 47 000 долара. Стандартна версия, която ще бъде пусната на пазара през 2021 г., ще струва 39 000 долара.

Този роудстър Запорожец с мощността на Porsche изуми дори американците (ВИДЕО)

Целта на компанията за „Модел Уай” е до края на 2020 г. да достигне обем на производство, равен на големите компании в сектора – „Ауди”, „Мерцедес” и BMW. Мъск е категоричен, че 1 млн. бройки за година е абсолютно реалистичен резултат.

Малките модели СУВ са най-бързо растящият сегмент на автомобилния пазар, както в САЩ, така и в Китай – най-големия пазар за автомобили в света. 

Реклама на Mercedes-Benz шашардиса мрежата с красиво послание (ВИДЕО)

Засега „Тесла” среща малко конкуренция за седаните си, но надпреварата за пускане на електрически СУВ-модели се разгорещява.

 

КОМЕНТИРАЙ