Показаха на ВИДЕО как работят външните въздушни възглавници на колите

  • 08.06.2019 9:50 /
  • 8805 /
  • 1
Показаха на ВИДЕО как работят външните въздушни възглавници на колите

Компанията ZF е един от най-големите производители и доставчици на автомобилни компоненти. Фирмата показа най-новата си разработка - външни въздушни възглавници.

Именно благодарение на немския концерн в серийните автомобили се появиха 8-скоростните автоматични трансмисии, а скоро разпространение може да получи и нова система за безопасност. ZF я нарича „първата в света система за аварийни странични въздушни възглавници“. 

Япония с революция в автомобилостроенето

Според информацията на компанията, външните въздушни възглавници реагират на сигнали от специални сензори, които съобщават за опасност, приближаваща се отстрани, и се отварят със скорост от около 150 милисекунди.

Уникално зрелище: Хиперкола Ferrari бе тествана на поляна за добитък (ВИДЕО)

„Сензорите на автомобила трябва първо точно да определят потенциалната опасност, въз основа на скоростта на приближаване на обекта отстрани. Това е възможно със свързани камери и радари. Алгоритмите на системния софтуер решават дали сблъсъкът е неизбежен и е препоръчително използването на въздушна възглавница. Външната въздушна възглавница е с капацитет от 280 до 400 литра (това е от пет до осем пъти повече от въздушната възглавница на шофьора), в зависимост от автомобила, и се отваря на нивото на централната стойка между вратите на колата ”, се казва в прессъобщението на ZF. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • taka e
    08.06.2019 23:43
    С минимален депозит от 10 евро спечелих 3670 евро !Опитай късмета си и ти !https://bit.ly/2vGdh7g