Новият Ford Explorer още не е представен, но вече се оказа най-бързият

  • 08.10.2018 11:02 /
  • 673 /
  • 0
Новият Ford Explorer още не е представен, но вече се оказа най-бързият

Става дума за полицейската версия на кросоувъра, която активно се използва от службите на САЩ. Новото поколение Ford Explorer трябва да бъде представено през идната година. Единственото, което американската компания разкри с обществото за новата кола, са тийзъри, в които е изобразен полицейският вариант на колата - Ford Interceptor Utility.

Този вариант е снабден с полицейски светлини, специална маркировка, светодиодни фарове и друго специално оборудване. Под капака има хибридна установка, основният "двигател" в която е 3.5-литровият турбодвигател V6 EcoBoost. Техническите му характеристики засега не са известни. По непотвърдена информация, мощността на двигателя е между 140 и 430 конски сили. Задвижването е 4х4.

Полицията в Мичиган проведе тестове на новия "Прихващач", включващи дисциплини като ускоряване от 0 до 100 километра, както и до 161 километра, и обиколка на писта. 

От  Ford отказаха да представят цифрите, но заявиха, че в резултат на тестовете Ford Interceptor Utility от новото поколение е най-бързият полицейски автомобил в САЩ, изпреварвайки във всичките изпитания дори и седаните с двигатели V8. 

Новото поколение Ford Explorer ще бъде построено на новата платформа CD6. Колата ще запази всичките характеристики на предшественика си, но ще бъде значително по-лека за сметка на широката употреба на алуминий и други модерни сплави. Освен стандартните версии в гамата на кросоувъра аз първи път ще се появи и "форсиран"ST-вариант с двигател с мощност над 400 конски сили. 

 

КОМЕНТИРАЙ