Напълно безплатно: Уникален автосимулатор с изкуствен интелект учи шофьорите в София как да карат (ВИДЕО)

  • 09.07.2019 8:00 /
  • 2736 /
  • 0
Напълно безплатно: Уникален автосимулатор с изкуствен интелект учи шофьорите в София как да карат (ВИДЕО)

Институтът за пътна безопасност стартира седмица на безопасността на движението по пътищата в София. В столичен мол бяха представени учебни симулатори за водачи на МПС с изкуствен интелект. В представянето участие взеха зам.-министърът на образованието Деница Сачева, зам.-кметът по транспорта на Столична община Дончо Барбалов, изпълнителния директор на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ Бойко Рановски, от МВР- представител на Отдел „Пътна полиция“, представител от Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата“.

Ще бъде организирана седмица на безопасността на движението по пътищата и в Бургас и Варна.  

VOGEL simulator клас B са учебни симулатори, които са широко използвани в Германия от учебните центрове. Симулаторите прeдлагат 7 модула за начинаещи кандидати-шофьори, пълна помощ от гласов асистент и най-модерна визуализация чрез три LCD екрана. Използването на този тип симулатори в Германия довежда до 7% по-голяма успеваемост при взимането на теоретичния изпит и 22% при взимане на практическия изпит.

"Симулаторите са една възможност, която може да подобри обучението на шофьорите. В Германия всички автошколи, които ползват симулаторите при обучение, са подобрили успеваемостта от първия път със 7%. Разбира се, според Института за пътна безопасност, симулаторите не трябва да бъдат задължителни за всички автошколи, а една възможност, който иска да предостави по-добро и съвременно обучение на своите ученици, да може да се възползва от нея. Симулаторът е с изкуствен интелект. Това не е игра, това е един учител, който веднага те коригира. В същото време може да разиграе различни ситуации. Симулаторът е една прекрасна възможност човек да се научи как да се включи или напусне магистрала. Това, което прави впечатление е, че дори и стари шофьори имат погрешни навици", заявиха от Института за пътна безопасност. 

КОМЕНТИРАЙ