Honda е подготвила компактен и достъпен електромобил за Европа (СНИМКИ/ВИДЕО)

  • 03.03.2019 9:20 /
  • 2612 /
  • 0
Honda е подготвила компактен и достъпен електромобил за Европа (СНИМКИ/ВИДЕО)

Представеният от Honda на миналогодишното автомобилно изложение в Женева концепт на електрически хечбек след дни ще пристигне в Швейцария под името e Prototype и вече във вида на възможно най-близкия до серийния.

В усъвършенстването на концепта на Honda от миналата година до сегашния му вид, създателите на e Prototype са се фокусирали върху „уникалния дизайн, разширената функционалност и завладяваща динамика“. Със запаса за пробег след едно зареждане, обаче,  авторите на електрическия хечбек вероятно не са съобразили твърде много, тъй като e Prototype е в състояние да преодолее само до 200 км. Затова пък можете да възстановите батерията с 80% само за 30 минути, като използвате високоскоростен терминал за зареждане.

Спортният вариант на HondaHR-V - приятна изненада за феновете на динамичното шофиране (СНИМКИ/ВИДЕО)

Подробните технически характеристики ще бъдат обявени по време на премиерата на новата машина в Женева. Единственото нещо, което вече е известно, с изключение на запаса за пробег е това, че задвижването на хечбека ще бъде задно.

Honda неочаквано показа новия си джип (ВИДЕО)

Страничните огледала ще имат и ролята на камери (Camera Mirror System) на дръжките на вратите като се скриват автоматично върху повърхността на предните врати. Портът на зарядното устройство е разположен в центъра на капака, за да се улесни достъпа от двете страни на корпуса.

Производството и началото на продажбите на новия електромобил са насрочени за тази година. /auto.blitz.bg

 

КОМЕНТИРАЙ