Ford представи конкурента на Tesla Semi

  • 24.09.2018 8:48 /
  • 728 /
  • 0
Ford представи конкурента на Tesla Semi

На Международното изложение за търговски транспорт в Хановер компанията Ford представи концепцията си за електрически влекач с името F-Vision. Разработката на прототипа е в ръцете на съвместното предприятие между турския конгломерат Koç Holding и Ford — Ford Otosan.

От компанията отбелязват, че дизайнът на Ford F-Vision е вдъхновен от героите на вселената на Marvel и способностите им да се адаптират към околната среда. Ключови особености на прототипа са аеродинамичната каросерия, изпълнена по мотивите на Tesla Semi, масивните прозорци, С-образните светодиодни фарове, вентилационните прорези и разположената в долната част врата. 

За техническите характеристики на електрическия камион нищо не се съобщава. Известно е, че той ще бъде снабден с електрически двигател и със система за автономно управление от четвърто ниво (способна самостоятелно да се движи по пътищата с "предсказуемо" движение и практически няма да изисква вниманието на шофьора). 

Ford F-Vision ще бъде комплектован с аеродинамично ремарке със закрити колела и интерактивен преден панел", на който ще излизат съобщения относно другите участници в движението 

Влекачът Tesla Semi, който ще влезе в серийно производство през 2020 година, е снабден с четири електрически мотора, които ще позволяват машината да се ускори с 36-тонно ремарке от 0 до 96 километра в час само за 20 секунди. Максималният пробег на камиона на Тесла се очаква да бъде 805 километра. 

КОМЕНТИРАЙ