Битката на машините: Вижте как безпилотен електромобил Tesla удари руски робот (СНИМКИ/ВИДЕО)

  • 09.01.2019 11:50 /
  • 7880 /
  • 3
Битката на машините: Вижте как безпилотен електромобил Tesla удари руски робот (СНИМКИ/ВИДЕО)

Куриозен инцидент се е случил в навечерието на откриването на шоуто за електроника CES в Лас Вегас. Електромобил Tesla Model S се сблъска с най-новия руски робот Promobot, съобщава "Дейли Мейл".

Преди произшествието, роботът отивал към изложбения павилион на CES 2019. Той, обаче, по някаква причина се отклонил от маршрута и излязъл на платното, където попаднал под колелата на Теслата. Полицията пристигнала на мястото.

По време на произшествието в колата имало пътник. Както съобщава британското издание, Джордж Калдера искал да тества безпилотния режим на Tesla и избрал за това пуста улица. "Съжалявам, роботът изглежда мил. Искрено се извинявам на инженерите", - казва Калдер.

Гори Tesla Model S! Колко тона вода трябват, за да бъде угасена (СНИМКИ/ВИДЕО)

Според разработчиците, роботът е получил сериозни повреди на главата, механизма на ръцете, частите на тялото и механизма за движението. Той няма да може да участва в изложението и най-вероятно няма да може да бъде възстановен.

Tesla обяви европейските цени за Model 3

Promobot изпълнява функциите на консултант. Той е в състояние да посреща клиенти, да им разкаже за стоки и услуги и да ги заведе на нужното място.

Роботът е в състояние да разпознае и запомни човек, да определи възрастта на събеседника, да поддържа разговор с него, да се движи по определена траектория, да запомни всичко, което му се казва, и дори да отпечата снимки. Между другото, именно този механизъм през 2017 г. се ръкува с руския президент Владимир Путин по време на презентация.

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Куртинайтис
    09.01.2019 22:36
    Дрегерът какво е отчел при робота?
  • bugar
    09.01.2019 23:16
    "... по време на ПРЕЗЕНТАЦИЯ." Бе какви са тия презентации-излагации, бе драскачи!? Толкова ли няма една нормална разбираема българска дума за целта? Аман от "начетени" писачи!
  • ВИДЕОТО
    11.01.2019 16:00
    За пореден път лъжете в заглавието, че има видео към статията! С лъжи ли ще си правите гледанията!?!